In De Hoofdrol ‘Willy Vandersteen’ (AVRO/1987)

Op 19 januari 1987 was Willy Vandersteen te gast bij Mies Bouwman in het televisieprogramma ‘In De Hoofdrol’. Als enige Belg ooit maakte hij zijn opwachting in deze legendarische talkshow.

Het 40-jarig bestaan van Suske en Wiske met alle activiteiten die daar rond werden gehouden, was de perfecte aanleiding om Vandersteen met een smoesje naar de televisiestudio in Bussum te lokken.

Herbeleef dit legendarisch televisiemoment van striptekenaar Willy Vandersteen uit 1987 waar hij bij Mies Bouwman ‘In de Hoofdrol’ zijn kameraden van tijdens de mobilisatie in de Tweede Wereldoorlog voor het eerst terug ontmoet. Tal van sleutelfiguren die bepalend zijn geweest voor de carrière van Vandersteen passeren de revue. Ook was de voltallige familie Vandersteen voor het eerst in jaren opnieuw herenigd met als kers op de taart, een achterkleinkind waar overgrootvader Willy niets van wist. “Het Grootste geheim uit Brazilië.” zo kondigde Mies aan. Want zijn zoon Robert woonde toen met vrouw en kinderen in Rio de Janeiro.

Category: Entertainment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>